Op zaterdag 11 januari 1930 werd de R.K. Jonge Boerenstand opgericht. De eerste vergadering werd gehouden in het zusterklooster in Rucphen. Om onduidelijke redenen kwam na verloop van jaren de slop in die boerenstand. Totdat in de jaren ’70 Frans van Kalmthout en kornuiten hun stoute schoenen hebben aangetrokken en de K.P.J. een nieuwe leven hebben ingeblazen. Dit was de voorloper van de K.P.J. Rucphen-Schijf zoals we hem nu kennen.

Voetbalwedstrijden, zeskampen, carnavalsoptochten en allerlei andere uitstapjes en feesten, niets was de K.P.J. te gek. Nog steeds is het doel van onze vereniging om leuke, sportieve en vooral gezellige dingen te organiseren voor onze leden. We hebben op dit moment zo’n 70 leden, komend uit alle windstreken van West-Brabant.

Om de boel een beetje te regelen, zijn uit deze leden een zevental bestuursleden gekozen;
– zie hiervoor de pagina contact

Een keer per maand komen zij samen om nieuwe activiteiten te verzinnen, deze te organiseren en natuurlijk om deze te evalueren. Voor de trekkertrek wordt ieder jaar een commissie samengesteld, bestaande uit de bestuursleden, aangevuld met een aantal enthousiaste leden.

Commissieleden

Thijs Rens
Ben van wezel
Danny vissers
Luc sommers
Roos van dongen
Annette van Kalmthout
Tess Siemons
Sjoerd Dekkers
Julian van learhoven